Međunarodni turnir “TROFEJ RAKOVICE” 2017

U subotu, 28. oktobra 2017. godine, održan je peti po redu turnir međunarodnog karaktera “TROFEJ RAKOVICE“. Učešće je uzelo 43 kluba iz zemlje i regiona. Naš klub je i ove godine uz generalno pokroviteljstvo Opštine Rakovica organizovao ovu manifestaciju.

Publiku i učesnike prvo je pozdravio sportski direktor našeg kluba g-din Goran Filipović. Imali smo izuzetnu čast da ove godine turnir svečano otvori g-din Predrag Peruničić državni sekretar uMinistarstvu omladine i sporta, koji je pozdravio prisutne i izjavio da mu je drago što prisustvuje jednom ovako kvalitetnom sportskom događaju na Rakovici, kao i da mu je drago što vidi da ima još uvek mnogo sportista koji neguju i vole sport. Predsednik Opštine Rakovica, ujedno i predsednik Organizacionog odbora turnira g-din Vladan Kocić uručio je zahvalnicu Ministarstvu za podršku petom „Trofeju Rakovice“. Veću Opštine Rakovica za podršku manifestacije, takođe uručena je zahvalnica, koju je primio g-din Novica Barjakratrević. „Sportski savez Rakovice“ takođe je dobio zahvalnicu, kao i „Banka hrane Beograd“ za podršku.

Nenajavljeno je prisustvovala i Anti doping agencija Srbije, koja posećuje samo velike i značajne sportske manifestacije, što je još jedna potvrda da je „Trofej Rakovice“ jedna važna sportska manifestacija. Nasumično su vršili doping kontrolu među seniorima.

Ove godine su za turnir specijalno izlivane unikatne medalje sa grbom opštine, urađen nov media wall, led ekrani i opet i ove godine samo u Rakovici, na sva četiri borilišta video nadzor za rešavanje spornih odluka sudija, live stream kamere za sva četiri borilišta, tako da su mogla da se prate takmičenja kako u zemlji tako i u inostranstvu. Za takmičare je bila obezbeđena posebna sala za zagrevanje u sklopu sportskog centra, što je još jedna novina.

Nagradni vaučeri uručivani su seniorima, koji su mogli da ih zamene za sportsku opremu.

Još jedan uspešan „Trofej Rakovice“, protekao je bez ikakvih incidenata, zahvaljujući odličnoj organizaciji. Kao klub, želimo da se zahvalimo svim članovima Organizacionog odbora, SRC“Rakovica“, našim takmičarima, koji su pokazali još jednom da su dobri sportisti i domaćini, kao i njihovim roditeljima i da istaknemo da smo baš na našoj Rakovici, uspeli da organizujemo turnir koji može da se meri sa turnirima svetskog standarda.

 

МЕЂУНАРОДНИ КАРАТЕ ТУРНИР „ТРОФЕЈ РАКОВИЦЕ 2017“

Posted by Opstina Rakovica on субота 28. октобар 2017.