TURNEJA (Skoplje, Višegrad, Herceg Novi)

U cilju promovisanja predstojećeg 5. Međunarodnog karate turnira ’’Ttrofej Rakovice’’, klub je nastupio na ne koliko turnira u inostranstvu. Ekspediciju su činili Goran Filipović direktor kluba, Tatjana Milišić menadžer kluba, takmičari Sara Rodić, Tatjana Smolović i Lazar Ranković.

U Skoplju smo nastupili na turniru koji je organizovao kk ’’Metalurg’’ iz Skoplja, jedan od najstariji i najuspešniji klub u Makedoniji. Prilikom dolaska u Makedoniju, produžili smo put do Ohrida, gde smo imali rezervisano prenoćište. Uz laganu šetnju obalom Ohridskog jezera, upoznali smo se sa istorijom jednog od najstarijih gradova na ovim prostorima.

Na poziv kk ’’Drina’’, klub je uzeo učešće na turniru u Višegradu, na kome je nastupilo ne koliko klubova iz Srbije. Bila je ovo prilika da se obnove stara i uspostave nova prijateljstva. Boravak u Višegradu iskorišćen je i za obilazak kulturno istorijskih spomenika, kojih ima puno i teško ih je nabrojati sve.

Lepo vreme nas je pratilo i kad smo nastupali na prvom ’’Grand Pri Montenegro’’ u organizaciji kk ’’Bijela’’ iz Herceg Novog. Ovu priliku iskoristili smo za spust žičarom preko reke Tare, što je bilo iznenađenje za članove ekspedicije.

Na ovim takmičenjima osvojene su : 3 zlatne, 4 srebrne i 2 bronzane medalje