JUNIOR KARATE – 1 LIGA

Na prvoj KARATE-1 ligi održanoj u Sofiji (BU) od 25. do 27. maja u sastavu reprezentacije Srbije nastupili su dvoje naših juniora Sara Rodić i Lazar Ranković. Na takmičenju je nastupilo oko 1.900 takmičara iz više od 70 država sveta.

U kategorijama naših takmičara bila je izuzetno masovna i jaka konkurencija, što je i bilo očekivano, obzirom da se radi o Svetskoj ligi za juniore.

U kategoriji juniorke + 59 kg. gde je nastupala naša Sara Rodić, nastupilo je 80 takmičarki. Sara je bila jedina takmičarka iz Srbije u ovoj kategoriji. Uspela je da stigne do trećeg kola, gde je bolja od nje bila takmičarka iz Uzbekistana. Predhodno u prvom kolu je pobedila takmičarku iz Italije sa 2:1. U drugom kolu bila je bolja od takmičarke iz Švedske, pobedivši sa 3:0.

Naš junior Lazar Ranković, nastupio je u kategoriji – 61 kg. u kojoj je nastupilo 107 takmičara. Bolji od njega bio je takmičar iz Danske, pobedivši sa 1:0 u zadnjim sekundama meča.

Ovo je veliko iskustvo kako za takmičare, tako i za klub. Sama činjenica da smo jedini klub sa GO Rakovica i da smo među malobrojnim klubovima u Srbije, koji su uzeli učešće na ovom takmičenju, dovoljno govori o ozbiljnosti, planovima i mogućnostima kluba.

Uprava kluba čestita takmičarima na dostojnom reprezentovanju kluba.