BALKANSKO SREBRO

Na tek završenom ’’Balkanskom prvenstvu za mlađe uzraste’’ održanom proteklog vikenda u Banja Luci (RS, BiH), naš takmičar Vladimir Caković osvojio je srebrnu medalju u disciplini borbe, – 50 kg.

PRVENSTVO BALKANA ZA PIONIRE I NADE

Na ovogodišnjem Prvenstvu Balkana za mlađe uzraste, koje će se održati u Banja Luci od 30. maja do 02. juna u sastavu naše reprezentacije, nastupiće troje naših takmičara, koji su svojim ostvarenim rezultatima zaslužili poziv da brane boje naše zemlje.

SREBRO I BRONZA NA ’’DUNAV KUP-u’’

U Beočinu održan je međunarodni turnir ’’Dunav Kup’’ koji spada u grupu turnira ’’Trofeja Srbije’’. Na ovom turniru nastupili su takmičari mlađih uzrasta (pioniri i nade). Ekipu su činili:

SREBRO NA KUP-u SRBIJE

Na tek održanom Kup-u Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore u Beočinu, naši takmičari ostavili su dobar utisak. Nastupili su kvalifikovani sa Kup-a Beograda.

SREBRO I BRONZA NA ’’DUNAV KUP-u’’

U Beočinu održan je međunarodni turnir ’’Dunav Kup’’ koji spada u grupu turnira ’’Trofeja Srbije’’. Na ovom turniru nastupili su takmičari mlađih uzrasta (pioniri i nade). Ekipu su činili:

ODLIČNI REZULTATI NA ’’ZLATNOM POJASU’’

U okviru priprema za predstojeće Balkansko prvenstvo za mlađe uzraste, koje će se održati krajem Maja meseca u Banja Luci (BiH), održan je tradicionalni turnir ’’Zlatni pojas’’ u Čačku u organizaciji karate kluba ’’Borac’’. Na turniru je nastupilo oko 600 takmičara iz 6 zemalja.

KUP BEOGRADA ZA KADETE, JUNIORE I U21

U hramu borilačkih sportova hali ’’Ranko Žeravica’’, održan je Kup Beograda za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore. Naš klub predstavljali su kadeti Tatjana Smolović i Spasoje Kovačević, juniorka Anđela Sretenović i mlađa seniorka Sara Rodić. Osvojene su dve srebrne i dve bronzane medalje.

ODLIČNI REZULTATI NA PRVENSTVU BEOGRADA

Na nedavno održanom Prvenstvu Beograda za poletarce, pionire i nade, naši takmičari ostvarili su odlične rezultate. Nastupilo je šest takmičara, od kojih su četvoro osvojili medalje, a svi takmičari su uzborili plasman na Prvenstvo Srbije.

MEDALJE SA DRŽAVNOG PRVENSTVA

Prvenstvo Srbije za pionire i nade u borbama, održano je u Kragujevcu na kome su nastupili i naši kvalifikovani takmičari. Osvojene su tri medalje, jedna srebrna i dve bronzane.

DANILOVGRAD OPEN 2019.

U sklopu priprema za nastup na Prvenstvu države, ekipa uzrasta nade, nastupila je na Međunarodnom turniru ’’Danilovgrad Open’’, koji održan u Danilovgradu (Crna Gora) u organizaciji karate kluba ’’Iskra’’ iz Danilovgrrada.

OTVORENA NOVA TAKMIČARSKA SEZONA

Novu takmičarsku sezonu otvorili smo nastupom u Čakovcu (Hrvatska) na 22. Međunarodnom turniru ”Međumurje open” koji je ove godine okupio oko 1200 takmičara iz 15 država i iz više od 150 klubova. U izuzetno jakoj konkurenciji, naši takmičari ostavili su odličan utisak. Malo je nedostajalo, da se kući vratimo sa dve bronzane medalje.

LETNJI KLUPSKI KAMP ’’DIVČIBARE 2018.’’

  Klupski kamp, ove godine održan je na Divčibarama od 19. do 26. avgusta u hotelu ’’Maljen’’ u kome je ekipa bila smeštena. Uslovi za rad su bili odlični, imali smo sve što je potrebno jednoj ekipi za sprovođenje priprema za novu sezonu.

JUNIOR KARATE – 1 LIGA

Na prvoj KARATE-1 ligi održanoj u Sofiji (BU) od 25. do 27. maja u sastavu reprezentacije Srbije nastupili su dvoje naših juniora Sara Rodić i Lazar Ranković. Na takmičenju je nastupilo oko 1.900 takmičara iz više od 70 država sveta.

Premijer liga

Ovog vikenda u Sofiju (Bugarska), održava se prva Premijer liga mladih. U konkurenciji od 1878 takmicara iz 72 države sveta, ucestvovace i takmičari karate kluba “Rakovica Kanon” u sastavu reprezentacije Srbije. Klub će predstavljati, jedini karatisti  sa Rakovice, Ranković Lazar i Rodić Sara u borbama pojedinačno. 

NASTUP NA ’’RODA KUPU’’

Obzirom da se bliži kraj takmičarske sezone, prilika je da se nastupima na takmičenjima,  proba nešto novo, da se odrede pravci rada u narednom periodu. Tako su na ovogodišnjem takmičenju ’’Roda kup’’ održanom u hali ’’Ranko Žeravica’’

NAŠI TAKMIČARI U REPREZENTACIJI BKS-a

Proteklog vikenda, naši takmičari nastupili su na međunarodnom turniru u Bihaću (BiH) u okviru reprezentacije Beogradskog karate saveza. Na turniru je nastupilo oko 800 takmičara iz 8 zemalja. Viđene su zanimljive i atraktivne borbe, suđenje zadovoljavajuće, organizacija turnira dobra.  Od naših takmičara nastupili su

ОД ПОЛАЗНИКА ПРОЈЕКТА ДО ЧЛАНА РЕПРЕНЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ

Предстојећег викенда у Београду се одржава Првенство Балкана (Балканијада) за пионире и наде. Позив за наступ у репрезентацији добили су такмичари нашег клуба који су остварили запажене резултате у такмичарској сезони. Четири такмичара клуба позвана да бране боје Србије у оквиру репрезентације су:

ODLIČNI REZULTATI MLAĐIH TAKMIČARA NA PRVENSTVU SRBIJE

Na tek završenom Prvenstvu Srbije za poletarce, pionire i nade, koje je održano u Somboru proteklog vikenda, naši mlađi takmičari ostvarili su odlične rezultate. Osvojene su četiri medalje, tri srebrne i jedna bronzana.

ODLIČNI REZULTATI NA PRVENSTVU BEOGRADA

Na tek završenom Prvenstvu Beograda (11.03.2018) održanom u hali ’’Ranko Žeravica’’, koje je kvalifikaciono takmičenje za Prvenstvo Srbije, mlađi takmičari našeg kluba ostvarili su odlične rezultate.

USPEŠNA PROVERA TAKMIČARA U TUZLI I ŠAPCU

Na tradicionalnom međunarodnom turniru ”VALENTINOVO” održanom proteklog vikenda u Tuzli (BiH), na kome je nastupilo više od 900 takmičara i preko 70 klubova iz regiona. Ovo je bila odlična prilika za proveru takmičara svih uzrasta. Od naših takmičara nastupili su junior Lazar Ranković u kategoriji  – 63 kg. osvojivši  srebrnu medalju. Kadetkinja

10. JUBILARNI ”MB MAVASHI” TURNIR

Na jubilarnom 10. međunarodnom turniru održanom u hali ”Ranko Žeravica” proteklog  vikenda, nastupila je mešovita ekipa u sastavu Milenković Sofija, Cvetković Đorđe, Vukasović Ognjen, Caković Vladimir, Milinković Marko, Kovačević Spasoje

Slovenske konjice za nastavak sezone

Za nastavak takmičarske sezone kadetsko/juniorska ekipa nastupila je na veoma jakom međunarodnom turniru u Slovenskim Konjicima. Učešće na takmičenju su uzeli klubovi iz 20 zemalja, među njima i takmičari iz Bangladeša i Brazila. Organizacija veoma dobra,

Kadetsko / juniorska ekipa na testiranju

Uoči početka priprema za prolećni nastavak sezone, danas smo obavili testiranje kadeta i juniora. Cilj testiranja je sagledavanje trenutnog stanja, dobijanje potrebni informacija, kako bi sa napravio što bolji plan i program za nastavak sezone. Akcenat u daljem radu stavljamo na individualni rad sa takmičarima

Završna priredba polaznika projekta

Završna priredba polaznika 10. generacije projekta ’’Besplatna Karate Škola’’ održana je proteklog vikenda u borilačkoj sali osnovne škole ’’Branko Ćopić’’. Ovo je bila jubilarna generacija projekta, koja je sa lakoćom savladala predviđeno gradivo. U prisustvu roditelja i prijatelja, demonstrirali su naučeno i odgovarali na pitanja komisije.

Nipon Top-Ten za kraj polusezone

Na takmičenju održanom u sporskom centru ’’Voždovac’’ (Banjica), koje je bilo poslednje takmičenje u ovoj godini, nastupilo je petoro takmičara našeg kluba. Kadetska ekipa u borbama u sastavu Jović Maša, Kovačević Neda i Sretenović Anđela, zauzela je prvo mesto. U pojedinačnoj konkurenciji kadetkinja Anđela Sretenović (borbe +54 kg)

Banja Luka – ’’Castra Kup’’

Za kraj jesenjeg dela sezone kadeti i juniori imali su nastup u Banja Luci, na kome je nastupilo više od 800 takmičara iz zemalja u regionu. Ovo takmičenje je iskorišćeno za uvežbavanje taktičkih novina, kao priprema za prolećni deo sezone. Na zajedničkoj večeri, koju je priredio domaćin takmičenja, dogovoren je čitav niz aktivnosti,

10. GENERACIJA PROJEKTA ’’BKŠ’’

Možemo biti ponosni na polaznike 10. generacije projekta ’’Besplatna Karate Škola’’, koji su na prvoj za njih veoma važnoj proveri pokazali da su savladali predviđeno gradivo i da mogu nastaviti sa daljom pripremom za završnu priredbu. Uprava kluba čestita svim polaznicima na uspešno i zasluženo osvojenom zvanju 7 kyu (beli pojas).

DOBOJ OPEN

Nakon uspešno organizovanog 5. Međunarodnog karate turnira ’’Trofej Rakovice’’, po mnogo čemu jedinstvenog na našim prostorima, krenulismo u kampanju za naredni turnir. Na poziv organizatora, nastupilismo u Doboju (BiH – R. Srpska), međunarodnom turniru koji okupio oko 900 takmičara iz regiona. Ovo je prilika da se isprobaju neke

MEDALJE SA KUPA SRBIJE

Od danas je klub bogatiji za dve medalje, osvojene na Kupu Srbije za poletarce, pionire i nade, koji se održavao u Čačku 05.11.2017. godine. Na takmičenju su nastupili takmičari koji su se kvalifikovali sa Kupa Beograda. Medalje za naš klub su osvojili Spasoje Kovačević bronzana medalja u borbama (pionir – 50 kg.) i Vladimir Caković

TURNEJA (Skoplje, Višegrad, Herceg Novi)

U cilju promovisanja predstojećeg 5. Međunarodnog karate turnira ’’Ttrofej Rakovice’’, klub je nastupio na ne koliko turnira u inostranstvu. Ekspediciju su činili Goran Filipović direktor kluba, Tatjana Milišić menadžer kluba, takmičari Sara Rodić, Tatjana Smolović i Lazar Ranković.

BRONZE I SREBRO SIJAJU KAO ZLATO

Proteklog vikenda održano je ”Prvenstvo Beograda” za kadete, juniore i mlađe seniore, koje je bilo kvalifikaciono za “Prvenstvo Srbije”. Na takmičenju su nastupili kadeti Lazar Ranković (borbe – 57 kg),Tatjana Smolović (borbe – 47 kg) i juniorka Sara Rodić (borbe + 59 kg). Svi pomenuti takmičari su se kvalifikovali na “Prvenstvo Srbije”, a Tatjana i Sara

KRANJ OPEN

Prethodnog vikenda, naši takmičari, uzeli su učešće na međunarodnom turniru „Kranj open“ u Sloveniji. Naši takmičari na turniru, apsolutno su briljilari. Medalje su osvojili, Vladimir Caković(11 godina) bronzana medalja, Spasoje Kovačević(11 godina) apsolutnom, dominacijom nad protivnikom, osvojio je zlatnu medalju. Lazar Ranković, kadet,

ZAGREB KARATE KUP

Sezonu 2017/18. otvorili smo nastupom kadetsko/juniorske ekipe, na internacionalnom turniru u Zagrebu ’’Zagreb karate kup’’. Ovo veoma jako takmičenje, na kome su učestvovali takmičari iz osam zemalja, poslužilo nam je za proveru stečene forme, naših takmičara i za sticanje preko potrebnog iskustva, koje se može steći isključivo nastupima

Novi majstori karatea

U organizaciji “Beogradskog karate saveza” održano je polaganje za  majstorska zvanja 1. i 2. dan. Ispred BKS-a prisutne je pozdravio predsednik saveza i član ispitne komisije g-din. Goran Šćepanović, dok se prisutnima ispred ispitne komisije obratio predsednik iste g-din. Dragoslav Stojković poželeći im puno uspeha na današnjem ispitu.

PRIPREME ZA 3. TRKU ”PATRIJARHA PAVLA”

Ove godine, kao i predhodne dve, pre odlaska na zasluženi odmor, članovi kluba nastupiće na 3. po redu uličnoj trci ”Patrijarha Pavla”. Pripreme za trku su u toku, radi se tri puta nedeljno, a treninzi se održavaju u prirodi. Ovom javnom nastupu raduju se najviše najmlađi članovi kluba, jer će mnogi od njih po prvi put učestvovati na ovakvom događaju.

AKTIVNOSTI UPRAVE KLUBA…

Obzirom da se ovogodišnja takmičarska sezona privodi kraju, aktivnosti rukovodstva kluba usmerene su na obezbeđivanje još boljih uslova za rad naredne sezone, kako bi rezultati bili još bolji, obezbeđivanje finasijske podrške klubu za nesmetan rad, veća prisutnost u medijima… Proteklog vikenda održano je niz sportskih događaja,

OD POLAZNIKA PROJEKTA DO ČLANA REPREZENTACIJE

Takmičar kluba u borbama Caković Vladimir (2006) učenik oš ”Franc Prešern”, svojim nastupima i ostvarenim rezultatima, zaslužio je poziv Karate Federacije Srbije da nastupa u nacionalnoj selekciji i brani boje naše zemlje na ”Dečijoj Balkanijadi” koja će se održavati od 19. do 21. maja u Instambulu (Turska). Vladimir se sa

BRONZA SA KUPA SRBIJE

Na kupu Srbije za kadete, juniore, mlađe seniore i seniore, održanom u sporskoj hali u Baočinu, naš klub su predstavljali kadetkinje Maša Jović i Anđela Sretenović i juniorka Sara Rodić. Ovo takmičenje predstavlja skup naših najboljih takmičara u ovim uzrastima. Maša Jović i Anđela Sretenović su ostavile odličan utisak. Pomenute takmičarke su

USPEŠNA PROVERA U RAŠKOJ

Na takmičenju koje je održano u Raškoj, nastupila je ženska ekipa u borbama uzrasta kadeta i juniora. Ovo takmičenje je ujedno poslednja provera pred kup Srbije za starije uzraste. Zlatnu medalju osvojila je  Kovačević Neda kadetkinja, učenica oš ”Đura Jakšić”. Srebrne medalje osvojile su Tatjana Smolović kadetkinja, učenica oš ”Nikola Tesla”

VICEŠAMPIONI DRŽAVE

Na prvenstvu Srbije za uzrast poletaraca, pionira i nada održanom u Mladenovcu, nastupili su naši najmlađi takmičari, koji su predhodno izborili plasman, odličnim nastupom na prvenstvu Beograda. Prvog dana takmičenja, nastupali su takmičari u katama. Srebrnu medalju i zvanje vicešampion države osvojio je Đorđe Cvetković (2007),

Međunarodni turnir “TROFEJ RAKOVICE” 2017

U subotu, 28. oktobra 2017. godine, održan je peti po redu turnir međunarodnog karaktera “TROFEJ RAKOVICE“. Učešće je uzelo 43 kluba iz zemlje i regiona. Naš klub je i ove godine uz generalno pokroviteljstvo Opštine Rakovica organizovao ovu manifestaciju.